23948sdkhjf

BE Group stänger lager – 15 anställda berörs

BE Group inleder nu en process för att stänga lagret i Malmö och centralisera sin lagerhållning och produktion till Norrköping. Detta kommer beröra cirka 15 medarbetare, och förhandlingarna kommer påbörjas snarast möjligt.

Tanken med förändringen är att den kommer leda till att BE Groups kunderbjudande stärks. Detta bland annat genom en mer optimerad produktionsplanering, att mer kompletta leveranser erhålls, samt effektivare materialutnyttjande och logistik med samlade in- och utleveranser till och från ett lager.

Det är ett tråkigt besked som vi tvingas ge till våra medarbetare på lagret i Malmö. Samtidigt ser jag en centralisering som ett viktigt steg för att ytterligare stärka BE Groups konkurrenskraft. Vi kommer snarast möjligt inleda MBL-förhandlingar och ska verka för att processen hanteras så bra som möjligt för alla inblandade, säger Peter Andersson, VD och koncernchef för BE Group AB.

Centraliseringen av lager- och produktionsverksamheten innebär kostnadsbesparingar på cirka 15 miljoner kronor per år. Engångskostnaden bedöms uppgå till cirka 35 miljoner och belastar innevarande kvartal.

BE Groups försäljningsorganisation och huvudkontoret i Malmö kommer inte att påverkas av förändringen. Ambitionen är att processen med centralisering av lager till Norrköping ska vara slutförd i augusti 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078