23948sdkhjf

Starkt år för Epiroc

Under 2019 ökade både Epirocs intäkter, kassaflöde och rörelseresultat. Detta med stöd av stark tillväxt i deras eftermarknad och effektiviseringsåtgärder.

Epiroc fick i början av mars en ny vd, Helena Hedblom. Epirocs tidigare vd, Per Lindberg, skriver i årsrapporten för 2019 att företagets mål är att öka intäkterna varje år.

– Epirocs mål är att öka intäkterna med åtta procent per år över en konjunkturcykel, och vi strävar efter att uppnå detta genom att växa både organiskt och genom förvärv. Under 2019 slutförde vi tre förvärv med totala årsintäkter på mer än 1 300 miljoner kronor, skriver Per.

Under 2019 ökade Epirocs intäkter med sju procent till 40 849 miljoner kronor, och rörelseresultatet ökade med tio procent till 8 136 miljoner kronor. Det operativa kassaflödet ökade med 72 procent, och enligt Per beror det främst på högre rörelseresultat och ett förbättrat kassaflöde från rörelsekapital.

Helena Hedblom, nuvarande vd på Epiroc, berättar om företagets syn på framtiden.

– Under 2020 kommer vi att utveckla hållbarhetsmål för 2030 för att vägleda vårt arbete framöver. Vi kommer att fortsätta integrera hållbarhet i vår affärsverksamhet, attrahera de bästa medarbetarna och upprätthålla de högsta etiska standarderna. Vi vill också förbättra effektiviteten. Vi strävar efter att vara ett stort bolag som agerar som ett litet, snabbt och smidigt, skriver Helena.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094