23948sdkhjf

Dubbel svensk världspremiär på Process Expo i Chicago

Nimo-KG och GAROS lanserar varsin världsnyhet på USA:s största mässa för livsmedelsindustrin
1-4 november är det åter dags för USA:s, och kanske världens, viktigaste branschmässa för livsmedelsindustrin – Process Expo i Chicago. Med de globalt största aktörerna på plats, och totalt närmare 500 utställare, tar två svenska företag chansen att glänsa lite extra.

– Våra nya produkter har stora chanser att nå rejäla framgångar i Europa, och närmast revolutionera industrin i USA, säger Johan Bergman, VD på Nimo-KG.

Två nya svenska flaggskepp
SK 800 MK2 och GBT 300 – så heter de två nya svenska flaggskeppen i branschen. En lyft/tömmare och en blandare som tillsammans på allvar ska etablera de svenska teknikspecialisterna Nimo-KG och GAROS i den amerikanska livsmedelsindustrin. Förstnämnda Nimo-KG har sedan tidigare redan fått in en fot i landet via bland annat ketchupjätten Heinz, men för Garos blir det första försöket. Företagen har haft kontakt sedan några år, men det var först då det stod klart att de skulle representeras av samma agent under Process Expo som samarbetet tog form.

– Att ta steget över atlanten tillsammans med just Nimo–KG känns extra bra eftersom våra gemensamma lösningar nästintill saknar konkurrens ”over there”. Och för egen del blir det speciellt spännande att se hur vår nya blandare tas emot, säger Frans Gustafson, VD för GAROS.

GAROS
Blandaren GBT 300 uppdaterar en teknik som sedan länge dominerar den skandinaviska marknaden – och introducerar den för första gången i USA. En skänkvagn, fylld med exempelvis revbensspjäll och grillkrydda, rullas in i maskinen som lyfter och säkrar behållaren mot en huv med motsvarande volym. Därefter roteras hela ekipaget tills innehållet blandats enligt önskemål. För amerikanska kunder, som oftast blandar sina ingredienser i gigantiska tråg för att därefter hälla tillbaka innehållet i samma skänkvagnar, innebär detta en enorm tidsbesparing.

Nimo-KG
Nimo-KG:s SK 800 MK2 är, som slutsiffran antyder, uppföljaren till en av bolagets mest sålda maskiner någonsin. En kraftfull tvåpelarlyft för livsmedelsindustrin som fyller formningsmaskiner, tumlare och kvarnar med upp till ett ton per lyft. Uppdateringen märks bland annat på den nya designen som optimerat användandet av bockad skarvfri plåt. Det ger en lättare maskin – som samtidigt blir ännu mer hygienisk då risken för att något skulle fastna minimeras. Även elsystemet
har modifierats och sitter numera på distanser, vilket betyder att sidorna är helt släta och enklare än någonsin att rengöra.

Nimo-KG:s SK 800 MK2

Nimo-KG:s SK 800 MK2

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094