23948sdkhjf

Stålgrossisten Damstahl går mot strömmen

Flera svenska stålföretag flaggar med dystra prognoser i eurokrisens spår. Damstahl, marknadsledande stålgrossist inom rostfritt med huvudkontor i Malmö, går mot strömmen. Försäljningsvolymen för september 2011 var den tredje högsta sen starten i Sverige 1977
Försäljnings- och marknadsdirektör Peter Sjödahl:

– Hela 2011 har gått bra för oss och blickar vi fram emot årets sista månader ser jag ingen avmattning. Vi planerar att fortsätta att vara offensiva för att möta marknadens krav. Sedan starten i Sverige 1977 har vi gått med vinst alla år utom ett. Omsättningen ligger nu på 700 Mkr och vi är 60 medarbetare. Vår strategi är att satsa oss ur krisen. Det gjorde vi under finanskrisen 2009 och vi tänker fortsätta på den inslagna vägen.

– Damstahl har nu kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg, Sundsvall och representation i Småland.
Det är en följd av att vi noterar en växande efterfrågan på rostfritt stål.

Marknadsledande grossist
Damstahl är idag marknadsledande grossist inom rostfritt stål. Man pratar gärna om passionen för
rostfritt. Företaget har valt bort allt annat för att kunna ge kunderna ett unikt erbjudande i form av Skandinaviens största rostfria utbud av stång, plåt, rör och rördelar. En del i framgången är en
effektiv logistiklösning.

– Snabb leverans är avgörande. Många av våra kunder verkar på en global marknad och tillverkar
efter allt senare beställningar. Insatsprodukten rostfritt stål måste finnas på plats just-in-time för
att kunderna ska klara sina leveranser.

Ett familjeföretag
Damstahl AB är ett familjeföretag som, utöver Sverige, verkar i fem länder: Danmark, Norge, Tyskland, England och Holland. Man ingår den världsomspännande NEUMO-Ehrenberg-Group. Damstahls grundare Henry J. Ehrenberg (1917–2009) var en framstående entreprenör vars liv och personliga historia sammanfaller med 1900-talet mest fasansfulla krig. Trots stora personliga lidanden lyckades han bygga upp ett helt företagsimperium från grunden. År 1947 etablerade han sin firma som utvecklade en ny typ av smidda rörböjar i rostfritt stål för mejerier och satte en ny standard för hygienen.

– Vi som driver dagens Damstahl arbetar i Ehrenbergs anda av ständig innovation och utveckling.
Som grossist måste man erbjuda ett mervärde och vårt bidrag är expertkunskap inom bland annat materialval, för att öka våra kunders konkurrenskraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078