23948sdkhjf

SSAB ska bli först med fossilfritt stål

SSABs årsredovisning för 2019 tar upp fyra höjdpunkter som inträffat under året. Att SSAB ska bli först på marknaden med fossilfritt stål och att företaget ser en positiv utveckling inom säkerhet är två av dem. De andra höjdpunkterna är att företaget ställt upp nya strategiska mål för 2022 och att de stärkte sin företagsportfölj.

– En utmanande marknad i Europa påverkade SSAB under 2019. Samtidigt, med en stark balansräkning som bas, kunde vi satsa för framtiden genom att göra strategiskt viktiga förvärv och investera i kapacitet för höghållfasta stål. Vårt omfattande arbete med säkerhet gav resultat och vi konkretiserade de långsiktiga planerna att ställa om vår produktion. SSAB ska bli först i världen med att lansera fossilfritt stål, säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist.

Rörelseresultatet för 2019 uppgick till 2 159 (5 181) miljoner kronor. Nedgången var framförallt koncentrerad till slutet av året och var hänförligt till inbromsning på den europeiska marknaden och vikande grovplåtspris i USA.

Genom att bromsa produktionen för att anpassa sig till den lägre efterfrågan kunde företaget frigöra rörelsekapital och det operativa kassaflödet hade en god utveckling och uppgick till 5 194 (5 969) miljoner kronor för helåret.

– Som alltid finns en osäkerhet kring den konjunkturella och geopolitiska utvecklingen. Men givet att vi följer vår strategi kommer SSAB att fortsatt stå starkt. Vår motståndskraft för att parera svängningar i efterfrågan blir allt bättre, avslutar Martin Lindqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11