23948sdkhjf

Metalliska materials nya forskningsagenda

Nu lanserar det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material sin nya forskningsagenda, Nationell samling kring metalliska material.

Agendan strävar mot visionen att svensk metallindustri ska vara en väl känd och viktig möjliggörare i världens strävan att forma en bättre framtid. Det innebär att agendans erbjudande ligger i den tekniska, ekonomiska och miljömässiga framkanten och utvecklas av drivna, engagerade och innovativa människor.

Samtidigt har tillverkningsmetoderna ett så litet miljömässigt fotavtryck som det bara är möjligt.

Det är mycket som hänt sedan vi tog fram den förra forskningsagendan. Fler organisationer deltar i programmets arbete och samarbeten sker på andra sätt. Genom den nya forskningsagendan så tar vi ett krafttag för att titta framåt och driva Metalliska materials forskning in i framtiden, säger Gert Nilson, programchef på Metalliska Material.

Sedan de metallproducerande industrierna i Sverige bestämde sig för att åstadkomma en nationell kraftsamling kring metalliska material, genom att ta fram en strategisk forsknings- och innovationsagenda, har över 400 organisationer medverkat i Metalliska material.

Den nya forskningsagendan lanseras i samband med Metalliska materials årliga programkonferens 11–12 mars, och finns att ladda ner på Metalliska materials hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078