23948sdkhjf

SKF minskar produktionen

SKF Group presenterar en stark utveckling men märker av nedgången i efterfrågan på den kinesiska vindkraftsmarknaden.
SKFs niomånadersrapport presenterades på onsdagen och SKF aktien föll direkt med omkring 1,5 procent trots en omsättning som var något bättre än analytikernas förväntningar.

SKF märker dock av en stor nedgång i efterfrågan på vindkraftmarknaden i Kina, vilket påverkade försäljningen i Asien.

Tom Johnstone, vd och koncernchef , säger att de flesta industrimarknaderna går bra, men han ser svagare efterfrågan på bil-, lastbil-, tåg- och vindkraftsmarknaden. - I slutet av tredje kvartalet började vi dra ner på vår produktion och den kommer att sänkas ytterligare under fjärde kvartalet, skriver Johnstone.

Tom Johnstone kommenterar:
“Detta var ännu ett mycket bra kvartal för SKF-koncernen med en stark utveckling av vår försäljning och rörelseresultat, samt ett bra kassaflöde. Vi tog ytterligare steg för att fortsätta stärka SKF, såsom lanseringar av ett antal nya produkter, och vi öppnade en ny fabrik i Kina. Den politiska och finansiella turbulensen hade liten inverkan på vår försäljning under kvartalet, i huvudsak kunde vi se en effekt i försäljningen till bilindustrin.

En större nedgång på den kinesiska vindenergimarknaden påverkade dock vår försäljning i Asien. Som man kan förvänta sig råder osäkerhet när det gäller efterfrågan i marknadsutsikterna. Just nu anser vi dock att de flesta industrimarknaderna kommer att fortsätta prestera väl för fjärde kvartalet medan vi förväntar oss att se en svagare efterfrågan från marknaderna för personbilar, lastbilar, järnvägar och vindenergi.

För SKF-koncernen innebär det att vi förväntar oss en efterfråga i nivå med förra året, men att den kommer att dämpas något sekventiellt. I slutet av tredje kvartalet började vi dra ner på vår produktion och den kommer att sänkas ytterligare under fjärde kvartalet.”

Källa: SKF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141