23948sdkhjf

VBG Group bildar Truck & Trailer Equipment

Under slutet av 2019 beslutade VBG Group ABs styrelse att de två divisionerna VBG Truck Equipment och Edscha Trailer Systems skulle redovisas och följas upp som ett gemensamt segment Truck & Trailer Equipment.

VBG Group har skapat Truck & Trailer Equipment i syfte att skapa bättre förutsättningar för effektiviseringar och samutnyttjande av resurser inom marknad, försäljning, utveckling, produktion och administration.

Legalt innebär beslutet att huvudbolaget i Truck & Trailer Equipment, det Vänersborgsbaserade bolaget VBG Group Truck Equipment AB, förvärvar samtliga bolag tillhörande divisionerna från moderbolaget VBG Group AB.

Anders Erkén, vice vd för VBG Group och divisionschef för Truck & Trailer Equipment ser positivt på förändringen.

Detta är ett naturligt nästa steg för oss. Vi kan nu som en utökad större division fokusera på kommersiella fordon och hitta än mer synergier mellan våra varumärken och inom organisationen.

Den nya organisationen träder i kraft omgående och det redan påbörjade arbetet med att hitta effektiviseringar och samutnyttjande av resurser kommer nu att fördjupas. De varumärken som ingår i den nya divisionen är Ringfeder, VBG, Onspot, Edscha TS samt Sesam.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079