23948sdkhjf

Affär till Combitech

Navelink, ett nytt ”non-profit” industrikonsortium avsett att främja den globala sjöfartssektorn, har gett Combitech i uppdrag att leverera infrastrukturtjänster för ett säkert och interoperabelt ekosystem där tre EU-projekt redan klivit ombord.

Konsortiet vill införa en ny global standard för säkert och skalbart informationsutbyte inom sjöfarten där målet är att höja effektiviteten och säkerheten samt minska klimatavtrycket inom hela sjöfartssektorn.

Navelink grundades i december 2019 av industriföretagen Kongsberg, Saab och Wärtsilä. Alla tre är inflytelserika och betydelsefulla tillverkare och tjänsteleverantörer inom bland annat sjöfartssektorn.

Samverkansavtalet med Sjöfartsverket, som täcker de tre EU-finansierade projekten, Efficient Flow, Real Time Ferries och Balt Safe, är det första samarbetet mellan ett industrialiserat ekosystem och EU-projekt.

Combitech är ett nordiskt teknikkonsultbolag med drygt 1 800 medarbetare i Sverige, Norge och Finland, med speciellt fokus på digitalisering, cyber security och totalförsvar. Företaget är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094