23948sdkhjf

Stororder från Volvo – ny lackeringsanläggning 

Volvo Cars har tecknat avtal med Motalaföretaget Greiff om att ta fram en ny lackeringsanläggning vid fabriken i Torslanda. Vi är väldigt stolta över att få det här förtroendet från Volvo, säger Thomas Petersen, VD på Greiff.  

Anläggningen som Greiff fått i uppdrag att leverera är en del av planerna för ett nytt, stort reparationsområde. På reparationsområdet ska Volvo kunna lackera och göra mindre reparationer efter att de färdiga bilarna slutmonterats.  

– Här ska man kunna syna och reparera småskador, om det hänt något under själva monteringen. Sådant som egentligen inte ska hända, men man måste ändå ha en anläggning om behovet skulle uppstå. Bilarna ska vara perfekta när de sedan levereras till kunden, säger Thomas Petersen.   

Affären blev klar i januari, och arbetet med att ta fram olika 3D-modeller för hur det ska se ut är redan i full gång. Till sommaren planeras hela området stå klart.   

– Det betyder att det är ett väldigt snabbt projekt, vilket i sig blir en utmaning för oss. Att installera enorma fläktaggregat i ganska små lokaler är också en utmaning, både logistiskt och designmässigt, säger Thomas Petersen.   

Greiff har flera gånger tidigare levererat både små och stora jobb åt Volvo, vilket Thomas Petersen tror har bidragit till att bolaget valde Greiff framför andra aktörer till det aktuella projektet, något som betyder mycket för Motalabolaget. 

– Vi tar ännu ett steg i ett redan gott samarbete med Volvo, och bidrar till att behålla arbetsplatser i Sverige. Det lyfter även oss internt i företaget, kunskapsmässigt och kompetensmässigt, i och med att projektet är speciellt. För en organisation är det intressant och roligt att få sådana här utmaningar lite då och då. Det kommer bli en otrolig resa för oss, säger Thomas Petersen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11