23948sdkhjf

Miljonorder till Liedholms Maskinteknik

Helsingborgsföretaget levererar i dagarna tryckkärlsklassade filter till ett kinesiskt kärnkraftsverk
Liedholms levererar i dagarna tryckkärlsklassade filter till ett kinesiskt kärnkraftsverk, via deras kund Alfa Laval. Projektet har omsatt ca. 10 miljoner kronor och har redan genererat nya projekt till det kinesiska kärnkraftsverket.

Unik kompetens
Projektet har pågått i 2 år och visar på den unika kompetens Liedholms Maskinteknik AB kan erbjuda vid tillverkning av specialklassade tryckkärl. Liedholms har varit med under hela projektfasen, med konstruktion och beräkningar som ligger till grund för tillverkningsunderlaget.

Nya procedurer
-För vår egen tillverkning har det inneburit ett 20-tal nya svets- och tillverkningsprocedurer, säger Esbjörn Säiner på Liedholms.

Inspektion
Under förra veckan var en kinesisk inspektör på plats i fabriken i Helsingborg, tillsammans med en fransk inspektör för att göra slutbesiktningen innan leverans. Då all dokumentation har blivit godkänd, återstår bara packning enligt kundunika krav innan leveransen går iväg.

Lite mer om projektet
-Projektet har som sagt pågått i 2 år och är enligt den franska kärnkraftsnormen RCC-M. RCC-M kan liknas vid ASME-normen, med ca. 3000 sidor text som ska gås igenom och tas hänsyn till. Sedan har kunden haft specifika krav, som i vissa fall kan krocka med bestämmelserna i koden. Hela arbetet med analysera hur produkten ska se ut i slutändan har utvecklat både oss, och de underleverantörer vi har anlitat, säger Esbjörn Säiner, Marknadschef på Liedholms.

-Vår kunskap, både inom RCC-M och hantering av andra tilläggskrav, har fått sig ett lyft från en redan hög nivå. Klassning av material enligt RCC-M ställer väldigt höga krav på ingångsmaterialet, både när det gäller tillsatsmaterial vid svetsning, bultar, flänsar och övrigt råmaterial. Väldigt många tester ska tas innan man får påbörja tillverkningen, och där har ansvaret varit vårt att specificera för våra leverantörer vilka tester som ska tas, tillägger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08