23948sdkhjf

AQ Group ökar vinsten

AQ Groups rörelseresultatet (ebit) ökade med 14 procent till 65 miljoner kronor (57) i det fjärde kvartalet.

Nettoomsättningen steg med sju procent till 1 300 miljoner kronor (1 216).

– Även AQ Group känner nu av en avtagande efterfrågan från våra cykliska kunder samtidigt som vi också har en decembermånad där flera av våra större kunder har passat på att ta en lite längre julledighet än vanligt, säger företagets vd Anders Carlsson, enligt bokslutsrapporten.

– Tider med vikande efterfrågan är inte enbart av ondo. Både inköparna hos AQ och hos våra kunder kan lägga mindre tid på att jaga material och har därmed mer tid att utforska olika möjligheter i marknaden, säger Anders Carlsson.

– Detta ger oss möjlighet att ta marknadsandelar och även öka takten i arbetet med att effektivisera våra fabriker och sänka våra inköpskostnader. Vi har till exempel lyckats vinna större affärer inom elbussar och uppgraderingar av förarbord till tunnelbanevagnar under fjärde kvartalet, säger Anders Carlsson.

AQ är en leverantör till industrikunder och företagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Koncernen består till största delen av rörelsedrivande bolag som vart och ett utvecklar sin speciella kompetens och i samarbete med övriga bolag, strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med kunden.

Huvudkontoret ligger i Västerås. AQ har totalt den 31 december 2019 cirka 6 300 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Indien, Kina, Litauen, Mexiko, Polen, Italien, Ungern, Serbien, Finland, Kanada, USA, Brasilien och Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095