23948sdkhjf

Forsells Mekaniska investerar

Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje Hurco.

Forsells Mekaniska i Grästorp är en utvecklande verkstad som levererar högkvalitativ produktion med fokus på små till mellanstora serier av legoproduktion där det är höga krav på kvalitet, snabbhet och där kunden står i fokus.

– Hurco har varit en trogen maskinleverantör hos oss sedan 2003 och med deras styrsystem har vi alltid kunnat snabbt ta fram detaljer som gjort att både kunder och konkurrenter ibland tappat hakan när vi säger ”ja”, säger delägaren Joakim Persson, enligt ett pressmeddelande.

– Att Nordiska Wemag och Håkan Conradsson ”går den extra milen” gör att vi alltid känt oss trygga oavsett vad som står bakom hörnet.

– Med olika material och höga krav från kunder som GKN Aerospace, Atlas Copco, Parker Hannifin med mera kommer denna maskinen att göra oss mer rustade för framtiden.

Denna gången blev det Hurcos VMX42Ti som har en kraftig 18 Kw spindel på 12000 rpm och 240Nm vid 600 rpm.

Slaget är X=1060 Y=610 Z=610.

Maskinen har högtryckspolning genom spindel och en Renishaw prob för mätning och automatisk nollpunkts-sökning.

– Nya Max 5 kontrollens funktioner med integrerad dynamisk fräsning och möjlighet att importera DXF-filer och STEP-modeller gör att verktygsbanorna och cykeltiderna blir optimala och håller nere våra verktygskostnader, tillägger Fredrik Johansson (den andra delägaren).

Håkan Conradsson:

– Forsells Mekaniska är verkligen en trevlig och utmanande kund att jobba med som ställer tuffa krav men samtidigt alltid är trevliga.

– Under installationen så ringde Parker Hannifin där de uttryckte ”kaos ” i produktionen och behövde tio bitar dagen därefter, efter koll i materialställ och några bestämda blickar från Jocke så löste dom det.

– Glädjen hos alla när det var löst gjorde min dag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078