23948sdkhjf

SwedeWater i ny fabrik

Kylartillverkaren i Landskrona flyttar från två fabriker till en
Det som är speciellt med Swedewater tillverkning är att man gör kylsystem som kyler med vatten i högspänd miljö. Företaget tillverkar kylsystem till stora produktionsanläggningar.

– Det som är vår nisch är att vi gör vattnet ickeledande genom att avjonisera det, säger Krister Landén som är teknisk chef hos ABB SwedeWater Landskrona till Helsingborgs Dagblad.

Växte så det knakade
Under 2006 och 2007 ökade företaget kraftigt och den dåvarande fabriken blev för trång. För att lösa problemet flyttade de in i ytterligare en fabrik bara två kilometer bort.

– Det är en sak att ha verksamhet i två olika länder, men att ha två fabriker med två kilometer emellan är lite småkomplicerat, säger Henrik Wallman-Carlsson som är enhetschef i Landskrona till tidningen.

Ljus framtid
De nya lokalerna har haft sin officiella invigning och fabriken visades upp. De nya större lokalerna innebär inte några nyanställningar i dagsläget - men företaget ser ljust på framtiden och hoppas på en fördubblad produktion till 2015.

– Lyckas vi med det så innebär det naturligtvis att vi kommer att behöva mer arbetskraft. Och det ser lovande ut, säger Roger Pålsson, som är försäljningschef i Landskrona till Helsingborgs Dagblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062