23948sdkhjf

Outokumpu lägger ned fabrik

Stålföretaget stänger fabriken i Torshälla och ett 100-tal personer mister jobbet
OSTP, Outokumpus och Tubinoxias joint venture-bolag har nu haft sitt första möte och antagit OSTPs strategi och omstruktureringsplan för förbättrad lönsamhet. Enligt den nya strategin ska det fokuseras på processrör och rördelar, att konsolidera produktionsstrukturen och minska kostnaderna genom en effektivare organisation.

- Jag är övertygad om att OSTP går en ljus framtid till mötes men vägen dit kommer inte att bli enkel. Det krävs tuffa beslut, vilka tyvärr också kommer att påverka personalen. Alla i ledningsgruppen är dock övertygade om att vi genom förändringarna skapar ett nytt, starkare OSTP, till fördel för våra anställda, kunder och ägare, säger vd Andrea Gatti.

Stänger i Nyby
Tillverkningen av processrör och rör för värmeväxlare i Nyby, Torshälla kommer att läggas ner i slutet av året. Delar av produktionen kommer att flyttas över till Jakobstad, Finland.

Produktion till Örnsköldsvik
Produktionen av processrör kommer att konsolideras i Jakobstad i Finland och i Riyadh i Saudiarabien medan produktionen av rördelar förläggs i Jakobstad samt i Örnsköldsvik.Beslutet att fortsätta produktionen på de här anläggningarna är grundat på deras effektivitet, kostnadsläge och möjlighet till utökad produktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079