23948sdkhjf

Mercatus Engineering driftsätter anläggning

Mercatus Engineering var nyligen, tillsammans med Modig Machine Tool, på idrifttagning av en skärvätskereningsanläggning och transportör hos en slutkund i Belgien.

Anläggningen är dimensionerad för att kunna ta om hand om stora mängder metallspånor och rena skärvätska.

Spånorna transporteras ut ur maskinen med hjälp av en större skraptransportör och vätskan pumpas vidare till reningsanläggningen.

Reningen består av ett VRF-filter (vakuumrotationsfilter) som lämpar sig bra vid bearbetning i aluminium, stål och titan och är fritt från förbrukningsmaterial.

I leveransen ingår även en kylare för att hålla skärvätskans temperatur på en jämn och korrekt nivå.

Modig Machine Tool är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar högpresterande bearbetningsmaskiner.

Profilbearbetningsmaskinen HHV har länge varit en populär maskin på marknaden och nu är också intresset väldigt stort för den nya portalfräsmaskinen RigiMill som finns i olika utföranden.

Maskinen är en stabil och kraftfull portalfräs som är speciellt utvecklad för att snabbt, effektivt och med hög precision bearbeta profiler av olika slag.

Mercatus Engineerings två produktgrenar är spånhantering/skärvätskerening för metallbearbetande och tillverkande industri och processvätskerening med membranteknik, indunstare och jonbytare för både industri, värme- och vattenreningsverk.

Det handlar om allt från små mobila anläggningar till kompletta system för att sluta en hel process.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141