23948sdkhjf

"Beslut om stora investeringar drar ut på tiden"

Nederman rapporterar ett rörelseresultat på 109 miljoner kronor (120) för det fjärde kvartalet.

Det gav en rörelsemarginal på 10,0 procent (11,2).

Omsättningen uppgick till 1 087 miljoner kronor (1 069), vilket justerat för valutaeffekter motsvarar en ökning på 1,8 procent jämfört med samma period föregående år.

Orderingången steg till 1 141 miljoner kronor (968), vilket justerat för valutaeffekter motsvarar en ökning på 18 procent jämfört med samma period föregående år.

– Många av våra marknader, inte minst USA och Kina och under senare tid till viss del även Tyskland, präglas av osäkerhet inte minst på grund av den senaste utvecklingen av coronaviruset. Handelskonflikt och finansiell osäkerhet gör att beslut om stora investeringar drar ut på tiden och att stora projekt ofta skjuts på framtiden med en betydande volatilitet i orderingången som följd, säger företagets vd Sven Kristensson, enligt bokslutsrapporten.

– Vi ser även allt fler tecken på en generell avmattning i världsekonomin. Trots dessa utmaningar är vår grundsyn försiktigt optimistisk. Miljöfrågorna kommer fortsatt vara viktiga för våra kunder, vilket till viss del kan förväntas mildra effekterna av en svagare ekonomi, och vi fortsätter att stärka våra positioner på flera centrala områden där vi ser att framtidens tillväxt kommer att finnas, säger Sven Kristensson.

Nederman är verksamt inom industriell luftfiltration med fokus på infångning, mätning, övervakning och rening av luft för att göra industriell produktion mer effektiv, säker och hållbar.

Företagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har cirka 2 600 anställda och närvaro i fler än 50 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078