23948sdkhjf

Nibe förvärvar

Nibe startades i Markaryd i Småland för 70 år sedan och har sedan dess vuxit till ett internationellt företag med över 16.000 anställda runt om i världen.

Nu meddelar företaget att de har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av aktierna i nederländska Nathan Holding och resterande andel i två steg.

Nathan, som grundades 1984, är ett distributörsföretag för Benelux-länderna med specialisering på hållbara lösningar för uppvärmning och luftkonditionering.

Verksamheten har en årsomsättning på cirka 50 miljoner euro (omkring 520 miljoner kronor) med en rörelse­marginal på drygt sex procent.

Verksamheten bedrivs i Zevenaar, Nederländerna och Nathan har sedan lång tid tillbaka varit distributör av värmepumpar från Nibes tyska dotterbolag AIT Deutschland på den snabbt växande nederländska marknaden.

Läs också: Nibe gör ett nytt förvärv

– Med Nathan stärker vi ytterligare vår marknadsposition på den europeiska värmepumpsmarknaden, i synnerhet på den snabbt växande marknaden i Nederländerna men också i Belgien och Luxemburg, säger Nibes vd Gerteric Lindquist, enligt ett pressmeddelande.

– Samarbetet med AIT Deutschland kommer att fördjupas ytterligare men förvärvet kommer också att innebära intressanta framtida synergier och tillväxtmöjligheter tillsammans med övriga bolag i gruppen.

Läs också: Lämnar koncernen i Markaryd efter 19 år

Transaktionen kräver sedvanligt godkännande av berörd konkurrensmyndighet.

Bolaget kommer att ingå i affärsområdet Nibe Climate Solutions och konsolidering i Nibe beräknas kunna ske från den 1 april 2020.

Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14