23948sdkhjf

Beijer Alma förvärvar

Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech, har via Lundgrens Sverige, förvärvat aktierna i PA Ventiler, baserade i Lindome utanför Göteborg.

PA Ventiler bedriver försäljning av ventiler till framförallt pappers- och cellulosaindustrin, kemisk och petrokemisk industri. Bolaget omsätter cirka 27 miljoner kronor och har en god lönsamhet.

Beijer Techs vd Staffan Johansson kommenterar affären:

– Förvärvet av PA Ventiler är en viktig milstolpe för Affärsområde Flödesteknik och Lundgrens. Bolaget är välskött, nischat och med en mycket stark marknadsposition. Jag är glad över att vi genomfört detta förvärv som passar utmärkt in i vårt Affärsområde Flödesteknik, som består av Lundgrens Sverige, Svebab, Packningar & Plast, Lundgrens Norge.

I samband med försäljningen av familjebolaget, tar Fredrik Karlsson över som vd för bolaget och Ulf Karlsson renodlar sin roll till säljchef. Lena Karlsson fortsätter som ekonomiansvarig.

Fredrik Karlsson kommenterar affären:

Läs också: Lesjöfors automatiserar

– För PA Ventiler känns affären som ett naturligt steg i vår fortsatta tillväxtresa. Vi är övertygade om att vi tillsammans med Beijer Tech kommer att stärka vår marknadsposition som leverantör till svensk industri.

Beijer Almas vd Henrik Perbeck kommenterar affären:

Läs också: Gjorde affär på mässgolvet

– Beijer Tech fortsätter sin strategi att förvärva bolag i intressanta nischer och stärker med detta förvärv sin verksamhet inom flödesteknik ytterligare.

Beijer Alma är en internationell industrigrupp med fokus på komponenttillverkning och industrihandel.

I koncernen ingår Lesjöfors som är en av Europas största fjädertillverkare, Habia Cable – en av Europas största tillverkare av specialkabel samt Beijer Tech med starka positioner inom industrihandel i Norden.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093