23948sdkhjf

Scania stämmer lastbilsverkstad 

Svetsab, en verkstad som utför påbyggnadsarbeten på bland annat lastbilar från Scania, stäms nu av storbolaget på både viten och 5,9 miljoner kronor i skadestånd. 

Oenigheten mellan de två bolagen har pågått under en längre tid. I november förra året hölls en muntlig förberedelse hos Patent- och marknadsdomstolen, men något datum för åtal är inte satt än. 

– Det är för att vi har tagit tolv procent i marknadsandelar från Scania. Våra advokater förstår inte vad de har stämt oss på. Domstolen har två gånger förelagt Scania att förtydliga stämningen, säger Svetsabs ekonomichef Peter Svensson till HD-Sydsvenskan. 

Tidningen uppger också att Scania å sin sida hävdar att Svetsab dels olovligen använt datormjukvara tillhörande Scania, och dels haft företagets logotyp uppsatt vid sin verksamhet för att låtsas vara en officiell partner till lastbilsbolaget.  

– Vi har faktiskt tillstånd från länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet att använda gripen. Många använder Skånegripen på sina lastbilar, det är bara att googla så får man upp tusentals personer och företag som gör det, säger Peter Svensson till HD-Sydsvenskan. 

Scania kräver vidare viten på 100 000 kronor varje gång Svetsab använder företagets reservdelar eller gör påbyggnationer på deras lastbilar, och lika mycket igen om Svetsab använder Scanias varumärke i sin marknadsföring. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.5