23948sdkhjf

Stark tidig efterfrågan på helt elektriska Volvo XC40

Torsdagen den 23 januari öppnade Volvo Cars försäljningen av XC40 Recharge P8 AWD, företagets första helt elektriska bil baserat på den bästsäljande SUV:en, i Sverige och på utvalda marknader.

Tusentals svenskar, och tiotusentals globalt, har visat stort intresse för den helt elektriska XC40 och företaget har på vissa marknader redan fått in flera tusen fasta beställningar även innan den officiella säljstarten.

Produktionen och de första leveranserna till kund av XC40 Recharge P8 är planerade att börja senare i år.

Den initiala orderingången är ett mått på den starka efterfrågan på bilarna i Volvo Cars Recharge-serie, namnet på alla Volvobilar med en helt elektrisk och laddhybriddrivlina.

Företaget har som mål att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av omsättningen globalt till 2025, och där resterande 50 procent ska vara hybrider.

Volvo Cars sålde nästan 46 000 laddhybrider globalt 2019, en ökning med 23 procent jämfört med 2018 och mer än dubbelt så många som man sålde under 2017.

Under fjärde kvartalet 2019 stod laddhybrider för mer än 20 procent av alla Volvobilar som såldes i Europa.

– Det är tydligt att kunderna gillar vad de ser hos vår Recharge-serie, säger Björn Annwall, chef för EMEA och Global Commercial Operations, enligt ett pressmeddelande.

– Våra Recharge-bilar är allt som kunderna förväntar sig av en Volvo, med tillägg av en avancerad, helt elektrisk eller laddhybriddrivlina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095