23948sdkhjf

Genombrottsorder för Shapeline

Linköpingsföretaget Shapeline gjorde under september ett genombrott på den mycket viktiga japanska stålmarknaden då Nippon Steel, en av världens största stålföretag, beställde ett system för laserbaserad planhetsmätning till stålverket i Oita, Japan.
Det är Shapelines första order på den stora japanska marknaden och togs i mycket hård konkurrens från betydligt större japanska företag.

”Det som fällde avgörandet var till slut vårt unika kunnande om planhetsmätning inom stål- och metalltillverkning, samt att vi under de senaste två åren installerat tre liknande system hos Nippon Steels brasilianska dotterbolag Usiminas”, säger Shapelines grundare och Marknadschef Pär Kierkegaard.

Systemet som under våren 2012 kommer att levereras till Oita, Japan, är ett 5.5 m brett plattformssystem som ska mäta planhet on-line i brukets valsverk med hjälp av avancerad bildbehandling och lasertriangulering.

Ordern från Nippon Steel fullbordar en serie av beställningar till Shapeline från de stora stålföretagen i världen. Indiska Tata Steel beställde två veckor innan Japan-ordern ett system till sitt stålverk i Scunthorpe, England, och under våren kom ett uppdrag från Arcelor-Mittal för ett av deras bruk i USA, Burns Harbor, Indiana.
”Alla tre koncernerna tillhör de största stålleverantörerna i världen och det här visar att vi ligger i världstoppen inom den marknadsnisch vi valt ” lägger VD Magnus Titus till ”Shapeline har idag över 50 system installerade runt om i världen och vi börjar bli en etablerad spelare med vår teknik. Ett mycket gott tecken.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094