23948sdkhjf

De är konkursade Dalazinks räddare 

Nu står det klart att Hans Sundqvist, genom holdingbolaget Bamek och Ferex zink, tar över ägarskapet av Dalazink, som gick i konkurs strax innan jul. 

Sedan luciadagen har Dalazinks verksamhet drivits av konkursförvaltare. Så sent som i förra veckan rapporterade Verkstäderna att konkursförvaltaren trodde sig ha en köpare till verksamheten på gång. 

– Dalazink har i många år varit en viktig leverantör av varmförzinkning för oss och vi är deras största kund. Därför kändes det självklart för oss att gå in som ägare för Dalazink, berättar Hans Sundqvist som alltså nu är ny ägare till Dalazink. 

De 15 anställda vid Dalazink sades upp i samband med konkursen, och till en början kommer verksamheten att startas upp med färre anställda. 

– Vårt mål är förstås att skala upp och att vi tillsammans ska kunna erbjuda ett riktigt konkurrenskraftigt erbjudande av kompletta, varmförzinkade produkter till framför allt kunder i Mellansverige. Samtidigt kommer vi förstås att erbjuda varmförzinkning av hög kvalitet till Dalazinks både nuvarande och nya kunder, säger Hans Sundqvist. 

Hans Sundqvist ser gärna köpet som en comeback, eftersom Ferex, Dalazink och Väsman invest Laserteknik under ett par år ingick i samma koncern. 

– Så man kan faktiskt säga att vi gör comeback i Smedjebacken. Dessutom har Ferex ända sedan den tiden haft ett säljkontor i Smedjebacken, säger Hans Sundqvist. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125