23948sdkhjf

GKN Driveline gör miljonförvärv

GKN Driveline blir världsledande inom AWD genom förvärv av Getrags drivlineprodukter inkl Getrag AWD i Köping
När nu godkännandeprocessen är avslutad, gör GKNs £280 /$440 miljonförvärv av GETRAGs drivlinedel GKN till världsledande inom utveckling och tillverkning av system för fyrhjulsdrift och elektriska drivsystem.

”Detta är ett mycket spännande steg i den strategiska utvecklingen av vårt drivlineerbjudande till fordonstillverkare över hela världen”, säger Jim Voeffray, försäljnings- och marknadsdirektör för GKN Driveline. ”Vi kan nu erbjuda marknadsledande utvecklings- och tillverkningsresurser till fordonstillverkare i en tid när marknaden för crossover- och fyrhjulsdrivna fordon ökar kraftigt, uppskattningar visar på en tillväxt om 30% för de närmaste tre åren. Detta som tillskott till våra redan marknadsledande system för hybrid- och elektriska fordon”

Anläggningar
De av GETRAG´s anläggningar som ingår i förvärvet ligger i Sverige (Köping), Tyskland (Köln), och USA (Sterling Heights MI och Newton NC). Antalet anställda som följer med till GKN Driveline är 1500. Under 2010 uppgick GETRAGs försäljning till £ 380 miljoner, motsvarande $ 600 millioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125