23948sdkhjf

Helge Nyberg i Ulricehamn får ny vd

Göran Nylén har utsetts till ny vd för Helge Nyberg. Göran har en omfattande internationell erfarenhet av företagsledande inom teknik och industri.

Efter flera år av kraftig tillväxt, med 2019 räknat som bästa året hittills i Helge Nybergs historia, har företaget kommit till en punkt då man är redo att förändra ledning och organisation för att främja och stärka en fortsatt positiv utveckling av verksamheten.

Som en del i det här arbetet har styrelsen i Helge Nyberg och Peter Sprigg gemensamt beslutat att gå skilda vägar och Peter Sprigg lämnar efter tio år rollen som vd för Helge Nyberg.

– Jag vill tacka Peter Sprigg för hans insatser och engagemang under åren, säger Bengt-Erik Larsson, styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande.

– Göran Nylén kommer genom sin breda industriella och internationella erfarenhet, detta tillsammans med ett starkt personligt ledarskap, att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och styrelsen, säger Bengt-Erik Larsson.

Läs också: Ännu ett rekordår för truckföretaget

Göran Nylén kommer närmast från Recyctec Holding i Jönköping, där han genomfört ett omfattande förändringsarbete med fokus på effektivitet, produktivitet och bolagsstyrning.

– Helge Nyberg är på många sätt ett imponerande bolag med en stark företagskultur samt ett gediget teknik- och verksamhetskunnande. Jag ser det som en fantastisk stimulerande uppgift att tillsammans med organisationen få förmånen att förädla och vidareutveckla verksamheten, som har stor potential att fortsatt växa med en accelererad takt, säger Göran Nylén.

Helge Nyberg är en specialist inom intern materialhantering. Företaget säljer sitt truck- och vagnkoncept i 60 länder.

Huvudkontoret ligger i Sverige med utveckling och tillverkning i Ulricehamn.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079