23948sdkhjf

Hovrätten upphäver skiljedom

ProfilGruppen tilldömdes i december 2010 en skadeståndsersättning om 8 Mkr jämte ränta i ett skiljeförfarande - skadeståndet resultatfördes inte.
Som tidigare meddelats tilldömdes ProfilGruppen i december 2010 en skadeståndsersättning om 8 Mkr jämte ränta i ett skiljeförfarande. Skadeståndet resultatfördes inte. Motparten, KPMG, klandrade därefter skiljeprocessen och hävdade att deras egen skiljeman varit jävig.

Inte behörig
Svea Hovrätt har funnit att KPMGs skiljeman av den anledningen inte har varit behörig. Hovrätten har därför upphävt skiljedomen. Hovrätten har däremot inte prövat sakfrågan, om ProfilGruppen har rätt till skadestånd.

Kräver ersättning
ProfilGruppen kommer att kräva KPMGs skiljeman på ersättning för sina kostnader för skiljeprocessen. Styrelsen tar nu ställning till att inleda ett nytt skiljeförfarande.

Till fördel
"Eftersom skiljenämnden, bestående av tre erfarna jurister, dömde till vår fördel i sakfrågan, är det mycket som talar för att vi inleder en ny skiljeprocess." säger Peter Schön, tf VD och koncernchef för ProfilGruppen i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079