23948sdkhjf

Prototal tar steget in i Danmark

Prototal fortsätter att expandera inom additiv tillverkning, genom förvärvet av Damvig A/S i Taastrup, Danmark.

Med förvärvet stärker Prototal ytterligare sin position som Skandinaviens största aktör inom 3d-printing i polymera material och det här ska ses som ett första steg i att även etablera sig på den centraleuropeiska marknaden.

I 25 år har Damvig varit den drivande 3d-print pionjären på den danska marknaden och fört branschen framåt.

De har en ledande ställning och har genom sin expertis kontinuerligt funnit nya applikationsområden och tekniska lösningar för additiv tillverkning.

Detta har gett dem ett mycket gott renommé hos sina kunder.

– Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärvet av Damvig. Det goda samarbete som vi genom åren haft med Damvig, förstärks härmed till att utgöra en naturlig del av vår verksamhet, säger Henrik Lundell, vd på Prototal, enligt ett pressmeddelande.

– Inom ramen för Prototals nya verksamhetsinriktning – med ökat fokus på digital produktion av plastkomponenter innebär förvärvet av Damvig en betydande adderad förmåga att serva våra kunder med oslagbar service och lokal närvaro, säger Henrik Lundell.

– Prototal som ägare till Damvig kommer att ge våra kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform och i tillägg en ökad servicegrad avseende kapacitet och kompetens, säger Susanne och Jesper Damvig, tidigare ägare av bolaget.

– Att låta Damvig ingå i Prototalgruppen är ett naturligt nästa steg för verksamhetens fortsatta utveckling och skapar nya förutsättningar för utveckling, säger Susanne och Jesper Damvig.

– Förvärvet av Damvig kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad och blir en språngbräda för vidare satsningar ner i Europa, säger Henrik Lundell.

– Produktionskapaciteten inom Damvig och Prototal erbjuder marknaden ett omfattande utbud av industriella 3d-printers inom teknikerna SLA, SLS och MJF. Därtill kommer vi nu kunna erbjuda våra kunder FDM- och Polyjettekniken, säger Henrik Lundell.

Prototal Industries omsätter cirka 400 miljoner kronor och har 190 anställda på sex orter varav huvudfabriken i Jönköping har 100 anställda.

Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast och var bland annat pionjären i Sverige inom 3d-printing.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079