23948sdkhjf

Nya jobb till Sandvikenföretag

L M maskin tar över skrotlastningen på Ovako och skall anställa 12 nya medarbetare.
Företaget skall ta över skrothanteringen på Oako i Smedjebacken efter årsskiftet.

– Vi gör samma jobb i Sandviken och på Ovako i Hofors, säger Daniel Berglind på familjeföretaget L M maskin till Dalarnas Tidninger Smedjebacken.

Ovakos personal får nya uppgifter
I dag är det Ovakos egen personal som jobbar med skrotlastning på företaget och de kommer att fortsätta att arbeta på företaget men med andra arbetsuppgifter.

Bygger om
Nu används en stor magnetförsedda travers som hanterar skrotet hos Ovako. När L M Maskin tar över jobbet kommer skrotet hanteras av rörliga fordon och därför pågår en ombyggnad av skrotgården för att kunna avveckla traversen.

12 nya medarbetare sökes
LM maskin söker nu både maskinförare och förare till terminaltraktorer. Enligt tidningen har Daniel Berglind ingen närmare inblick i arbetsmarknadsläget och kan därför inte uttala sig om de kan få tag på den kompetens de söker.

– Men det har gått bra på andra ställen så jag hoppas att det löser sig även för Smedjebackens del. Vi vet av erfarenhet att förare av skogsmaskiner har hög kompetens och det kan ju vara några därifrån som kan vara intresserade, säger Daniel Berglind.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.703