23948sdkhjf

AI-bolaget Gimic växer kraftigt

Gimic har utvecklat en unik kamera för kvalitetssäkring i tillverkningslinjer inom bland annat fordonsindustrin.

Det är en så kallad kognitiv kamera som placeras på lämpliga platser i tillverkningslinjen och avsynar tillverkade fordonsdelar för att upptäcka eventuella kvalitetsbrister.

Marcus Nilsson, vd och grundare på Gimic, säger att deras produkt är unik eftersom den ger industrin ett komplett verktyg för avsyning och kvalitetssäkring med den moderna tekniken inom maskininlärning eller så kallad AI.

Bolagets nya styrelseordförande Anna Arvsell har en lång bakgrund inom industrin med grund i Ljungbyföretaget Svetruck.

Tillsammans med familjen driver hon idag koncernbolaget Merlinum med dotterbolag som bland annat Swepart Transmission och Merlinum Forklift.

Med flera års erfarenhet av styrelsearbete så tillträdde hon tidigare posten som Växjö Lakers styrelseordförande. Nu intar hon samma roll i det innovativa tillväxtbolaget Gimic.

– Det är spännande att vara med i ny bransch, men som ändå har så tydlig koppling till mina erfarenheter. Att få vara med i ett tidigt skede för bolaget, och få bygga upp det från grunden ser jag mycket fram emot, säger Anna Arvsell, enligt ett pressmeddelande.

– Jag tänker att jag tar med mig struktur, ordning och reda från de större bolagen jag är delaktig i och kombinerar detta med den härliga nybyggarenergin som finns i vårt Gimicgäng. Jag är hedrad över att Marcus ville ha med mig på resan, både som delägare och i uppdraget som ordförande, säger Anna Arvsell.

– Svensk industri står inför väldigt stora utmaningar i form av digitalisering och automatisering. Vårt egenutvecklade system för kvalitetsinspektion kommer att spela en stor roll i framtidens produktionssystem, säger Marcus Nilsson, vd och grundare för Gimic.

– Under 2019 har det verkligen lossnat för oss med en ökning av omsättningen på 544 procent jämfört med föregående år, säger Marcus Nilsson.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.343