23948sdkhjf

Nystart i Främmestad

Främmestadverken tar över inkråmet efter Componenta Främmestad och driver verksamheten vidare.

Främmestadverken tillträdde som ägare av produktionsenheten i Främmestad 2019-12-05.

Fabriken hade tidigare namnet Componenta Främmestad. Utleveranserna från nya Främmestadverken började redan under torsdagen den 5 december och ett febrilt arbete pågår för att säkra leveranser till befintliga kunder och samtidigt skapa nya kundrelationer.

I den takt som anläggningen beläggs med uppdrag sker nyanställningar och återanställningar av personal. Den nya företagsledningen är i full färd med att forma en modern och effektiv organisation samtidigt som produktionen för första kvartalet 2020 planeras .

Övertagandet av verksamheten har tagit något längre tid än beräknat men detta gav samtidigt möjligheter att utföra en mängd nödvändiga förändringar inför återstarten.

– Jag ser en stor potential i Främmestadverken, som med sina heltäckande resurser/faciliteter och personal levererar produkter som lever upp till de hårda krav som ställs från vår största kundsektor, tung fordonsindustri, säger Victor Backman, vd på Främmestadverken, enligt ett pressmeddelande.

– Och förutom att fortsätta leverera förstklassiga produkter ska vi fokusera ännu mer på att hjälpa våra kunder att samla och strömlinjeforma sin produktion för att bli ännu mer konkurrenskraftiga. Främmestadverken har samtliga processer för att färdigställa kundernas produkter från råmaterial – konstruktion, bearbetning, ytbehandling och montage i samma hus, säger Victor Backman.

Den nya ägarstrukturen och ledningsgruppen har alla sina rötter inom svensk tillverkningsindustri och ser med stor tillförsikt på återstarten av Främmestadverken.

– Vi kommer att bli en starkare och mer pålitlig aktör som leverantör av gjutna artiklar mot tung industri. Ägargruppen och Främmestadverkens alla anställda ser gemensamt fram emot att utveckla samarbeten med befintliga kunder, men vill även välkomna nya för att bredda basen för produktionen.

En ny del av försäljningsorganisationen kommer därför bland annat att fokusera på att sälja ytbehandling mot legoindustrin, armatur- och inredningsbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078