23948sdkhjf

Kuka öppnar nytt kontor och utbildningscenter

Efterfrågan på Kukas robotar växer stadigt i Danmark och som en följd av det öppnades nyligen det första danska kontoret och i början av 2020 startar ett utbildningscenter för robotprogrammering.

Satsningen på den danska marknaden innebär bland annat att det kommer att upprättas ett Kuka-college som ska fungera som ett utbildningscenter för robotprogrammering.

– Det har vi tidigare bara kunnat erbjuda på vårt nordiska huvudkontor i Göteborg och på vårt finska kontor i Åbo, men nu är efterfrågan så stor att vi öppnar ett Kuka-college även i Danmark, säger Jonas Glimdén, vd på Kuka Nordic, enligt ett pressmeddelande.

Det nya kontoret är centralt placerat i Hårup, mitt på Jylland och nära där många av de danska industriföretagen är lokaliserade, bland annat Kukas kunder Grundfos och Lego.

Förutom utbildning i robotprogrammering kommer kundernas robotar, i vissa fall, att konfigureras och förberedas för installation i de nya lokalerna, vilket innebär att installationstiden hos kunderna kan minskas.

– Den ökande robotförsäljningen gör det möjligt för oss att finnas på plats och erbjuda hela vårt tjänsteutbud på den danska marknaden, vilket vi hoppas att kunderna kommer att uppskatta, säger Jonas Glimdén.

Kuka är ett globalt automationsföretag med en omsättning på cirka 3,2 miljarder euro och cirka 14 200 anställda.

Som en stor global leverantör av intelligenta automatiseringslösningar erbjuder Kuka sina kunder allt från en enda källa: från robotar och celler till helautomatiserade system.

Företaget arbetar på marknader som fordonsindustrin, elektronik, allmän industri, konsumentvaror, e-handel/detaljhandel och sjukvård.

Kuka-koncernen har huvudkontor i Augsburg, Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11