23948sdkhjf

Stor affär till ABB

ABB Power Grids har kontrakterats av Terna för att tillhandahålla gasisolerade ställverk (GIS) efter en europeisk anbudsprocess.

ABB har tecknat ett fyraårigt ramavtal värt över 100 miljoner dollar med Italiens transmissionsnätsoperatör (TSO) Terna, vilken ansvarar för att säkerställa och distribuera el över hela landet.

Terna kommer att använda sig av avancerad teknik från ABB för att stärka Italiens elnät.

Avtalet innefattar leverans av ABB:s gasisolerade ställverk (GIS), en lösning som möjliggör en betydande minskning av den yta som krävs för utrustningen – enbart en tiondel av den yta som krävs för luftisolerade ställverk.

ABB:s GIS-lösningar innebär att ställverk kan byggas i städer, i byggnader, under jord och uppe på hustak för att tillhandahålla säker och pålitlig elkraft. GIS är en kompakt och tillförlitlig lösning som möjliggör säker drift i mindre utrymmen.

– Vi stöttar Terna när de ska uppfylla sitt mål att göra det italienska elsystemet mer motståndskraftigt, säger Markus Heimbach, global chef för ABB:s enhet High Voltage, inom affärsområdet Power Grids.

– Våra erfarna experter utvecklar banbrytande teknik som bidrar till ett hållbart energilandskap tack vare ett starkare, smartare och grönare elnät.

ABB banade väg för GIS-tekniken för över 50 år sedan och fortsätter att driva innovationer inom detta område.

Som marknads- och teknikledare inom GIS högspänningsteknik erbjuder ABB effekter och tillämpningar från 72,5 kV till 1 200 kV och har en global installerad bas på mer än 35 000 enheter.

ABB:s senaste erbjudande inkluderar eko-effektiva och digitala möjligheter.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109