23948sdkhjf

Martin Modig utsedd till ny vd för YrkesAkademin

Styrelsen för YA Holding har utsett Martin Modig till ny vd för YrkesAkademin med tillträde den 13 januari 2020.

Martin Modig kommer närmast från rollen som vd för postlogistikbolaget CityMail och har dessförinnan varit vd för ortopedteknikbolaget TeamOlmed.

Martin har även en bakgrund från investmentbolaget Volati och konsultfirman McKinsey & Co samt har en civilingenjörsexamen från Lunds tekniska högskola.

– Vi är glada att presentera Martin Modig som ny vd för YrkesAkademin. Martins uppdrag är att tillsammans med ledningsgruppen leda YrkesAkademin mot fortsatt tillväxt, lönsamhet och diversifiering, säger Katarina Axelsson Lindgren, styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande.

– Det är en spännande och dynamisk tid för utbildningsbranschen med Arbetsförmedlingens reform, de ökade förväntningarna i samhället på utbildning samt tillväxten inom både yrkeshögskola och yrkesvuxutbildning. Jag hälsar Martin varmt välkommen och ser fram emot att arbeta med honom i YrkesAkademins fortsatta resa, säger Katarina Axelsson Lindgren.

– Jag är mycket glad över att börja som vd för YrkesAkademin i den spännande tid som vi går in i. YrkesAkademin ger människor chansen till ett nytt jobb genom yrkesutbildning, säger Martin Modig.

Läs också: Han tar över som vd för YrkesAkademin

– Vi är en viktig nyckel för att försörja svenska företag med yrkeskompetens, ett behov som kommer fortsätta öka i alla branscher. Tillsammans med YrkesAkademins engagerade medarbetare ser jag fram emot att fortsätta detta betydelsefulla arbete, säger Martin Modig.

Martin Modig ersätter Antti Rokala som varit tillförordnad vd sedan den 3 oktober. Antti Rokala fortsätter i sin ordinarie roll som finanschef.

Jan Larsson som var vd fram till 3 oktober avslutar sina uppdrag för YrkesAkademin vid årsskiftet.

YA Holding och dess dotterbolag är ett utbildningsföretag med verksamhet i Sverige som bedrivs huvudsakligen i YrkesAkademin, det största dotterbolaget.

YrkesAkademin är idag ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom kvalificerad yrkesutbildning.

Bolaget bedriver utbildning inom flera områden såsom industri, transport, entreprenad och service.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079