23948sdkhjf

Arkivator och Exir går samman

De två framgångsrika och privatägda systemleverantörerna Arkivator och Exir går samman den 1 oktober.
Arkivator
Arkivator har sin verksamhet i Sverige och i Kunshan, Kina. ”Vi har under flera år varit ute efter en anläggning i Östeuropa för att öka vår internationella närvaro och konkurrenskraft. Automatiserad line-produktion lämpar sig bra i Sverige och produktion med högre lönekostnadsandel är mer lönsam i Ungern. Genom samgåendet med Exir blir vi ett mer internationellt o konkurrenskraftigt bolag på en tuff marknad” säger Anders Hultmark koncernchef för det sammanslagna Arkivator och Exir.

Exir
”Sedan 12 år har vi på Exir en mycket väl fungerande verksamhet i Ungern. Vi kommer att bygga ut fabriken i Ungern med 5.000 m2 samt göra maskininvesteringar på cirka 40 MSEK, med start i november. Vi har idag en unik blandning av svensk och ungersk kultur med ordning och reda, alla certifikat på plats och en god lönsamhet. Bland annat har vi varit årets leverantör hos både ABB och BT” säger Jonas Idsäter ägare Exirgruppen AB.

Vision om att bli global systemleverantör
Koncernen kommer att fortsätta att drivas i tre affärsområden. Inom industrisegmentet skärande bearbetning kompletterar bolagen varandra på kundsidan. ”Vi ser stora fördelar med närvaro i Östeuropa och vi kan erbjuda kunderna en bredare produktportfölj”. Inom affärsområde Telecom kompletterar bolagen också varandra både med produkter och kunder. ”Samgåendet ger telecom verksamheten en bredare produktportfölj och kundbas. När det gäller vår verksamhet inom förpackningsmaskiner så blir det ingen direkt påverkan förutom att vi stärker oss internationellt”.

”Samgåendet möjliggör vår vision att bli en global systemleverantör och inom några år räknar vi även att vara på plats i Indien och Sydamerika” avslutar Anders Hultmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078