23948sdkhjf

Magnelis – Givetvis C5-klassad

ArcelorMittal BE Group (AMBE) har fått ett förnyat C5-certifikat för Magnelis®.

– Eftersom flertalet tester i Europa redan stärker att Magnelis® klarar C5-klass så var vi inte oroliga för att det inte skulle komma en förlängning av det svenska certifikatet när det gick ut i somras, säger företagets vd Richard Ralsgård till Metal Supply.

– Tyvärr tog det lite extra tid på grund av administrativa skäl vilket lett till onödiga spekulationer i branschen. Men vi som jobbar med det här vet ju redan hur överlägset detta material är, säger Richard Ralsgård.

Magnelis® är en metallbeläggning med avsevärt bättre korrosionsmotstånd jämfört med motsvarande varmförzinkade beläggningar.

– Det här är helt unikt, säger Richard Ralsgård.

Det här är den enda metallbeläggningen för stål med tre procent magnesium och det är just tillsatsen av magnesium med denna halt i legeringen som är hemligheten.

Den noggrant utprövade magnesiumhalten i legeringen ökar korrosionsmotståndet radikalt vid jämförelser med andra rostskyddsbehandlingar.

– Det finns väldigt stora fördelar för många av våra kunder med det här, säger Richard Ralsgård.

Det här innebär ett oslagbart skydd i tuffa, starkt alkaliska miljöer eller i miljöer som innehåller klorid och ammoniak.

Olika korrosionstester visar att just tillsatsen av tre procent magnesium ger betydligt bättre korrosionsmotstånd jämfört med andra beläggningar med lägre magnesiumhalt.

– Det här är den av alla våra produkter som växer mest, säger Richard Ralsgård.

– Stålproducenten ArcelorMittal har ökat kapaciteten i Tyskland och Belgien för att klara av att möta en alltjämt ökande efterfrågan på det här, säger Richard Ralsgård.

Magnelis® kan i många fall ersätta eftergalvaniserade detaljer, samt i vissa fall även rostfria applikationer.

Materialet är testat och godkänd av RISE (före detta SITAC) för användning i miljöer upp till korrosivitetsklass C5.

Det levereras i anpassade stålsorter för till exempel formning genom böjning, dragning och profilering. En stor fördel är att det kan bearbetas och svetsas på samma sätt som vanliga metallbelagda stålsorter.

ArcelorMittal BE Group har haft mycket att göra i verksamheten under året.

– Det har varit ett fantastiskt år med stor efterfrågan även om vi nu ser en något vikande trend under det fjärde kvartalet, säger Richard Ralsgård till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078