23948sdkhjf

Outokumpu säljer rördelen till Italien

Outokumpu och Tubinoxia, ett italienskt företag ägt av Andrea Gatti, har undertecknat ett joint venture-avtal gällande Outokumpus rörenhet (OSTP).
Tubinoxia blir en minoritetsägare i OSTP, med en option att bli huvudägare inom tre år. Joint venture-avtalet förväntas träda i kraft i början av oktober. Syftet med samarbetet är att återställa enhetens lönsamhet. Genom att stå kvar som ägare har Outokumpu möjlighet att ta del av den förväntade värdeökningen men har på sikt avsikt att avyttra verksamheten.

Förblir huvudleverantör
Tubinoxia att äga 36 procent av OSTP och företaget har inom en treårsperiod möjlighet att öka sitt ägarinnehav upp till 51 procent. Om Tubinoxia väljer att inte bli majoritetsägare, har Outokumpu möjlighet att köpa tillbaka aktierna till ursprungligt värde. Parterna har vidare kommit överens om att Outokumpu kommer att förbli OSTPs huvudleverantör av råmaterial.

Ny VD
Ny vd för OSTP blir Andrea Gatti. Han har över 25-års erfarenhet från stålindustrin och under åren 2005-2009 var han direktör på Outokumpu.

Outokumpu kommer att leda OSTP genom en styrelse och så länge Outokumpu är majoritetsägare, kommer majoriteten av styrelsens ledamöten att utses av Outokumpu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111