23948sdkhjf

Affär till maskintillverkaren Mycronic

Maskintillverkaren Mycronic har erhållit en order på att uppgradera ett system till en fullskalig Prexision 8. Uppgraderingen kommer att implementeras på en tidigare beställd Prexision 8 som varit begränsad till produktion av fotomaskstorlek upp till och med generation 6.

Ordern kommer från en befintlig kund i Asien och har ett värde i intervallet 3-4 miljoner dollar. Det motsvarar 28-38 miljoner kronor.

Leveransen av Prexision 8 kommer att ske under december 2019 och implementeringen av uppgraderingen planeras ske under det första kvartalet 2020.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa utgörs av bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor) och tillämpningar inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.

Utöver detta har företaget nyligen lanserat SLX, en ny lasermaskritare för halvledarindustrin.

– Uppgraderingen innebär att kunden kan producera fotomaskstorlek upp till och med generation 8 med full förmåga, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic, enligt ett pressmeddelande.

Mycronic är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning till elektronikindustrin.

Huvudkontoret ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA.

Företagets aktie handlas på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094