23948sdkhjf

Assa Abloy låser fabriker

Låsföretaget kommer att stänga eller omlägga 17 produktionsenheter och 2 administrativa enheter.
Förvärvet av Crawford (den del av Cardo som konsolideras i ASSA ABLOY) har gått över förväntan och bolaget visar både tillväxt och god lönsamhet. Positivt är också att identifierade synergier kommer att överstiga tidigare uppskattningar.

Rationaliseringar
Dessutom har en genomlysning av den kvarvarande fabriksstrukturen i de övriga delarna av ASSA ABLOY-gruppen inletts. Ytterligare potential för effektivitetsförbättringar har identifierats. Det osäkra konjunkturläget gör det ytterligare angeläget att påskynda vissa rationaliseringar på de mogna marknaderna.

Stängning eller omstrukturering
Totalt för koncernen visar de preliminära beräkningarna på ett behov av åtgärder som innebär stängningar eller omläggningar av 17 produktionsenheter och 2 administrativa enheter. Den totala kostnaden för genomförandet av både Crawford och den övriga fabriksstrukturen beräknas därmed uppgå till 1 330 MSEK.

Reavinst
Avyttringen av Cardo Flow Solutions samt Lorentzen & Wettre närmar sig sitt slutförande med ett gott resultat. Preliminära beräkningar visar att den realiserade vinsten på försäljningen kommer att uppgå till cirka 430 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078