23948sdkhjf

Hexagon tecknar exklusivt samarbetsavtal

Företaget har ingått ett exklusivt avtal med Locata Corporation Pty Ltd om att integrera Locatas revolutionerande positioneringsteknologi i Hexagons positioneringsmottagare.
Samarbetet innebär att respektive bolags experter inom de berörda områdena skall utveckla den första positioneringsmottagaren i världen som kombinerar satellitsignaler såsom GPS med Locatas teknik för markbaserad positionering. För första gången blir en integrerad lösning för positionering med hög precision utan satelliter tillgänglig.

”Idag är positionering med hög precision avgörande i många tillämpningar och Hexagon är den världsledande leverantören av GPS-baserade positionerings- och mätteknologier genom våra varumärken Leica Geosystems och NovAtel”, säger Ola Rollén, VD och koncernchef för Hexagon.

Nya behov
Men allteftersom nya tillämpningar för maskinstyrning och automatisering i växande utsträckning flyttar in i miljöer som gruvor och inomhuslager där satellitsignaler blockeras, är otillförlitliga eller inte tillgängliga har det uppstått ett tydligt behov av en markbaserad förstärkning eller alternativ till GPS.

Positioneringsmöjligheter
Den gemensamma produktutvecklingen väntas ge nya positioneringsmöjligheter för ett växande antal krävande tillämpningar inom industri, handel, försvar, offentlig verksamhet och mobila lösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078