23948sdkhjf

"Kunderna tror knappt att det är sant när de ser det här"

Laserscannern RS6 är Hexagon Manufacturing Intelligence flaggskepp bland 3D-scanningssensorer för 7-axliga Absolute Arm-system.

Med hjälp av avancerad blålaserteknik och avancerad programmering kombinerar den oavbruten maximal prestanda med enkel användbarhet för att leverera förbättrad produktivitet vid högeffektiv kontaktfri mätning.

Företaget beskriver det som 3D-laserscanning, fast bättre.

– Det här är en revolution, säger Lennart Hedman, Area Sales Manager, till Metal Supply vid Metal Inspiration Days i Jönköping.

– Kunderna tror knappt att det är sant när de ser det här, säger Lennart Hedman.

Laserscannern RS6 drivs av företagets SHINE-teknik (Systematic High-Intelligence Noise Elimination) och har inga dolda inställningar som begränsar hastighet eller scanningslinjebredd för att kunna leverera högsta precision.

– Det här lanserades efter semestern, säger Lennart Hedman.

RS6-scannern kan även avlägsnas från Absolute Arm för enklare och säkrare åtkomst till kontaktprobefunktioner i svåråtkomliga områden.

Den kan sedan sättas tillbaka utan att det krävs någon omkalibrering – tack vare dess repeterbara montering behöver man bara trycka fast den igen så går det att fortsätta sin 3D-scanning utan avbrott.

Laserscannern RS6 beskrivs som höjdpunkten inom 3D-scanningsteknik för portabla mätarmar, och i kombination med den 7-axliga Absolute Arm levererar den en allround-lösning för portabla mätningar av små till medelstora komponenter.

– RS6 har sålt bra hittills. Det är väldigt roligt, säger Lennart Hedman till Metal Supply.

Hexagon Manufacturing Intelligence hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter.

Som en stor metrologi- och tillverkningslösningsspecialist har de expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktiv användning av mätdata.

De ökar produktionshastigheten och accelererar produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten hos sina kunder.

För sjunde året i rad var det den 27-28 november dags för det framgångsrika konceptet Metal Inspiration Days i Jönköping.

Arrangörer var ABB Robotics, Edströms Maskin och Stenbergs.

Under två dagar är deras tanke att hjälpa till med att göra smarta och framför allt lönsamma affärer för sina kunder.

Metal Inspiration Days är skapat för att främja och inspirera svensk tillverkningsindustri – Money. Making. Machines.

De visade flera tips och verktyg för att utveckla kundens företag.

Det bjöds även på föreläsningar och demonstrationer samt att deras medutställare visade de senaste nyheterna.

Det här är kort och gott ett unikt samarbete mellan några av branschens tyngsta aktörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078