23948sdkhjf

Helena Hedblom ny vd för Epiroc

Styrelsen för Epiroc har utnämnt Helena Hedblom till ny vd och koncernchef med start den 1 mars 2020.

Hon ersätter Per Lindberg, som lämnar sin position efter att framgångsrikt etablerat Epiroc som ett börsnoterat bolag.

– Helena har ett starkt affärsfokus, en djup kunskap om verksamheten och är en uppskattad ledare som lever och andas Epirocs värderingar, säger Ronnie Leten, Epirocs styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande.

– Med henne som ansvarig för affärsområdet Mining and Infrastructure har verksamheten växt med förbättrat resultat och fokus på att förbättra kundernas produktivitet, säkerhet och effektivitet. Vi är stolta över att vi funnit den nya ledaren inom Gruppen och är övertygade om att hon kommer fortsätta utveckla och växa Epiroc.

Helena Hedblom är Gruv- och infrastrukturchef och medlem i Epirocs koncernledning. Hon är styrelseledamot för IPCO och Föreningen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige (Svemin).

Hon är född 1973, svensk medborgare och har en Civilingenjörsexamen i materialteknologi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

– Jag vill tacka Per för ett utomordentligt arbete att vägleda företaget genom börsnoteringen och förbereda Epiroc för nästa steg, säger Ronnie Leten.

– Han har tillhandahållit ett starkt ledarskap och har framgångsrikt genomfört vad som överenskommits och förväntats i sitt uppdrag.

Per Lindberg kommer att avgå från Epirocs styrelse samtidigt som han lämnar som vd och koncernchef.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.097