23948sdkhjf

Bulten ökar takten

Bulten har invigt sin nya fabrik i Tianjin för produktion av fästelement till fordonsindustrin i Kina.

I och med etableringen av den nya verksamheten har Bulten stärkt sin position som internationell leverantör av fästelementslösningar samt skapat mycket goda förutsättningar för att hantera framtida tillväxt i Kina.

– Bulten växer successivt som internationell leverantör av fästelement. Att ha väl fungerande och moderna fabriker med utrymme för ytterligare tillväxt är nödvändigt, säger Anders Nyström, vd och koncernchef Bulten, enligt ett pressmeddelande.

– Invigningen av den nya fabriken i Tianjin är en viktig milstolpe för oss och stärker vår plattform i Kina som är världens största bilmarknad, säger Anders Nyström.

Bulten har tillverkningsenheter för fästelement i sex länder och etablerade verksamhet i Beijing redan 1996.

I oktober 2018 fattades beslut om att flytta den kinesiska verksamheten till nybyggda lokaler i Tianjin, cirka 150 km från Beijing i syfte att skapa bättre förutsättningar för expansion från en tidigare relativt låg nivå, samt för att uppfylla Bultens hållbarhetsmål.

Flytten har genomförts enligt plan och den 22 november invigdes den nya anläggningen. Flytten har inneburit investeringar om cirka 25 miljoner kronor och kostnaderna beräknas uppgår till cirka 16-20 miljoner kronor.

I och med flytten får Bulten en modern och helt integrerad anläggning med kallformning, värmebehandling och ytbehandling.

Bulten är en av få fästelementsleverantörer i Kina som kontrollerar alla dessa steg i tillverkningsprocessen i egen fabrik. Med den nya plattformen är Bulten rustad för att ta verksamheten i Kina till en helt ny nivå.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094