23948sdkhjf

Semcon tar order på cirka 80 miljoner kronor

Semcon stärker positionen inom motor och transmission genom ytterligare en order
Semcon fortsätter att växa inom motor och transmission-området genom ytterligare en order från en tysk biltillverkare. Projektet startas omgående och pågår till och med 2012 med möjlighet till förlängning.

Optimering
Projektet innebär optimering av motor till olika bilmodeller och kommer till största delen att utföras av Semcons svenska organisation och dess partners i Sverige.

-Framtida krav på CO2 reducering gör att det är ett stort fokus hos alla biltillverkare på utvecklingen inom detta område. Denna order gör att vi stärker vår position på ett av våra fokusområden, säger Stefan Ohlsson, affärsområdeschef Automotive R&D.

Stor kunskap om ämnet
Semcon har byggt upp en stor kunskap inom motor och transmission och har nu närmare 400 personer globalt sett som är engagerade inom området. Semcon har även tidigare under året fått flera affärer med en annan tysk biltillverkare på cirka 55 Mkr. Dessa projekt avser att under tre år utveckla kylkretsar till biltillverkarens olika motoralternativ på en ny global plattform och kommer att utföras av den tyska organisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079