23948sdkhjf

"Vår investering på 60 miljoner blir en referensanläggning"

BE Group meddelade i somras att de satsar stort vid anläggningen i Norrköping.

Företaget investerar i en ny produktionslinje för kapning, borrning, fräsning, blästring och målning av långa stålprodukter, som balk, stång, profilstål och konstruktionsrör.

Den nya linjen har en hög automatiseringsgrad och kommer driftsättas någon gång under första halvåret 2020.

– Investeringen innebär ett stort tekniksprång för oss, Vi blir mer flexibla, kan erbjuda kortare ledtider och vi breddar vårt kunderbjudande inom långa stålprodukter, säger Jens Karlsson, marknadschef på BE Group Sverige, till Metal Supply vid Elmia Subcontractor i Jönköping.

De totala investeringarna i Norrköping uppgår till cirka 60 miljoner kronor och i samband med beslutet om investeringar förlängdes också befintligt hyresavtal till 2029 för anläggningen.

Dessa åtgärder stärker BE Groups långsiktiga satsning på att vara den mest professionella stålpartnern till svensk bygg- och tillverkningsindustri.

– Produktionslinjen ger oss nya möjligheter och vi kommer nu att kunna möta kundbehov som exempelvis avlånga hål, urtag, olika former av märkning och ett ökat digitalt stöd, säger Jens Karlsson.

– Kvalitet på kapsnitt och målningsytor kommer också att förbättras, säger Jens Karlsson.

Vid Elmia Subcontractor avslöjar företaget att det de köper in är en lösning från Ficep som består av tre separata produktionsceller. Dessa knyts ihop av överföringsbord, transportbanor och programvara till ett integrerat system.

Italienska Ficep är världsledande inom stålbearbetningsmaskiner. Iberobot har agenturen för dem i Sverige.

– Investeringen ger oss ett automatiserat produktionsflöde för bearbetning av långa stålprodukter och anläggningen kommer att bli en referensanläggning för Ficep, säger Jens Karlsson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156