23948sdkhjf

"Vi satsar mycket på Internet of Things"

SKF Motion Technologies bytte den 7 oktober namn till Ewellix.

Bolaget bygger vidare på sin position som en ledande global leverantör av avancerade linjära rörelse- och ställdonslösningar med energieffektivitet och kundanpassning i fokus.

SKF Motion Technologies förvärvades från SKF Group av Triton i december 2018.

– Med sensorteknik och datadriven analys blir våra produkter allt mer relevanta för att stödja kunderna i deras satsningar på IoT, säger Henrik Leinerud, Team Leader Key Accounts på Ewellix, till Metal Supply vid Elmia Subcontractor i Jönköping.

Iot, Internet of Things är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder och andra saker, förses med små inbyggda sensorer och datorer.

Området kan skapa ökat välstånd genom effektiviseringar och innovationer i olika branscher.

50 miljarder enheter beräknas vara uppkopplade i världen år 2020.

Ewellix, som har sitt högkvarter i Göteborg och har cirka 1 400 anställda, bedriver tillverkning och försäljning i Europa, Nordamerika och Asien.

Försäljningen sker både via ett globalt distributörsnätverk och via egna försäljningskontor.

Ewellix fokuserar sina lösningar på industriell automation, medicinska applikationer och mobil maskinutrustning. Bolaget arbetar nära sina kunder med både komponenter och anpassade lösningar.

En tydlig utveckling är hur digital innovation på automationsområdet öppnar upp nya möjligheter inom linjär rörelseteknik.

– Det är första gången vi ställer ut här på Elmia Subcontractor, säger Henrik Leinerud till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095