23948sdkhjf

Alfa Laval öppnar ett nytt globalt center

Alfa Laval öppnar ett innovations- och testcenter för dekantrar i Søborg, nordväst om Köpenhamn, Danmark.

Det här sker för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och vatten, två viktiga tillväxtområden för företaget.

Syftet med det nya innovations- och testcentret är att utveckla, testa och optimera nästa generation dekantrar, samt att vara ett globalt kunskapscenter för livsmedels- och vattenapplikationer.

Centret är placerat vid Alfa Lavals anläggning i Søborg och utgör i första steget 2 000 kvadratmeter.

– Idag står våra kunder inför skilda utmaningar; en del efterfrågar industriella processer som maximerar avkastningen och samtidigt minimerar användningen av naturresurser. Andra söker sätt att förädla biprodukter eller restavfall till säljbara produkter, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen, enligt ett pressmeddelande.

– Genom att samla våra produkt- och applikationsexperter för livsmedel och vatten på ett och samma ställe i Danmark stärker vi vår kapacitet att utveckla hållbara lösningar som möter våra kunders nuvarande och framtida behov.

Förutom att utveckla högkvalitativa, effektiva och hållbara lösningar kommer innovations- och testcentret att fokusera på digitala lösningar för dekantrar och använda insamlade data för framtida FoU-arbete.

Som tidigare meddelats i ett pressmeddelande (den 9 maj 2017) beslutade Alfa Laval att omvandla den tidigare dekanterfabriken i Søborg till ett globalt kompetenscenter för livsmedels- och vattenapplikationer.

Den 13 november 2019 invigs centret av Tom Erixon, vd och koncernchef för Alfa Laval.

Alfa Laval har ytterligare tre globala kompetens- och testcenter i Danmark; i Kolding (hygienisk flödeshantering för livsmedels- och läkemedels-industrin), i Aalborg (marina applikationer) och i Nakskov (membranfiltrering för avloppsvattenrening).
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.156