23948sdkhjf

Stabil ökning för Volvo

Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter ökade 35% jämfört med motsvarande period föregående år, och för Volvo Lastvagnar låg ökningen på hela 59%.
Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick under augusti till 15 557 fordon. Detta var en ökning med 35% jämfört med motsvarande period föregående år.

Volvo Lastvagnar
Volvo Lastvagnars leveranser under augusti ökade med 59%, jämfört med motsvarande period förra året. Leveransökningar noterades på samtliga större marknader.

Totalt uppgick leveranserna i Europa till 1 787 lastbilar, en ökning med 54% jämfört med motsvarande period 2010. Traditionellt sett kännetecknas augusti av en något lägre leveransaktivitet till följd av semesterperioden i Europa.

Lastbilsleveranserna i östra Europa steg med 100%. I Ryssland var utvecklingen fortsatt mycket god och antalet leveranser i augusti steg med 186%, till totalt 272 fordon, jämfört med augusti 2010.

I Sydamerika fortsatte den starka utvecklingen, där leveranserna i Brasilien för augusti slog nytt rekord. Leveranserna ökade för såväl Volvo FH, Volvo FM som för Volvo VM. Volvo Lastvagnar har en fortsatt marknadsledande position inom det tunga segmentet i Brasilien. Sammantaget ökade leveranserna i Sydamerika med 65% till 2 471 lastbilar, jämfört med augusti 2010.

På den nordamerikanska marknaden ökade lastbilsleveranserna med 74% till 2 105 fordon under augusti, trots vissa störningar till följd av komponentbrist inom branschen i stort.

Källa: Volvo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157