23948sdkhjf

VR-upplevelser hos Ovako på Elmia Subcontractor

Ovako visar hållbar stålproduktion, specialsydda kundlösningar och VR-upplevelser på Elmia Subcontractor 2019.

Företaget deltar återigen på den årliga leverantörsmässan Elmia Subcontractor, 12-15 november i Jönköping.

I Ovakos monter får besökarna bland annat möjlighet att gå på en guidad tur genom VR-headset i ett av Ovakos verk och uppleva den skrotbaserade produktionsprocessen.

Under onsdagen arrangerar Ovako ett lunchseminarium tillsammans med familjeföretaget Boggs Automation i Mora, som stod inför stora utmaningar i sin bearbetning innan bytet till M-Steel löste problemet.

Onsdagen 13 november kl 12-13 arrangerar Ovako lunchseminarium i konferensrum 12. Namnet på seminariet är Bytet till M-Steel förbättrade produktiviteten för Boggs Automation och handlar om fördelarna med att byta till Ovakos stål M-Steel.

M-Steel tillåter 30 procent högre skärhastighet, innebär mindre slitage på maskinerna samt mindre handpåläggning. Lyssnaren får höra om de utmaningar familjeföretaget Boggs Automation i Mora stod inför och hur Ovako tillsammans med Tibnor bistod med en lösning.

För Ovako innebär framtidens stålindustri minskade CO₂-utsläpp, digitalisering samt nya innovativa och hållbara stålmaterial.

All Ovakos stålproduktion baseras på återvunnet stålskrot och genom att använda skrot som råmaterial och en nordisk fossilfri elmix i produktionen har Ovako ett världsledande lågt CO₂-utsläpp – 80 procent lägre än det globala genomsnittet.

Stålet är även rent och starkt eftersom Ovako minimerar föroreningar i stålet under tillverkningsprocessen. Det ger stålet högkvalitativa egenskaper som ger kunderna möjlighet att skapa lättare, starkare och mer slitstarka slutprodukter.

– Vi är stolta över att bidra till den cirkulära ekonomin genom vår skrotbaserade stålproduktion, med nordisk fossilfri el och moderna filteranläggningar. Vi hoppas att besökarna på Elmia Subcontractor vill komma förbi oss och prata om hur vårt stål kan hjälpa dem att lösa sina utmaningar i deras egen industri, säger Jukka Kivelö, General Manager Sales Unit Scandinavia på Ovako, enligt ett pressmeddelande.

Förutom att ställa frågor och diskutera Ovakos hållbara stål kommer man i montern (Hall B 04:64) kunna gå på en virtuell verksvisning i ett av Ovakos verk med hjälp av VR. Genom att sätta på sig ett VR-headset befinner sig besökarna på Ovako och får uppleva centrala delar av produktionslinjen som om de var på plats.

Ovako utvecklar stållösningar till kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin.

Företagets produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 3 000 anställda i fler än 30 länder och en omsättning på cirka 1 000 miljoner euro.

Ovako är sedan juni 2018 ett dotterbolag som ingår i den japanska stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 52 miljarder euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078