23948sdkhjf

Uppgifter: Svenska elbilstillverkaren i allvarlig ekonomisk kris 

Svenska bolaget Uniti skulle utmana elbilsbranschen, men nu uppvisar man ett negativt eget kapital på nio miljoner kronor – och revisorn hoppar av. Det enligt sajten bytbil.se. 

Enligt sajten har Uniti upprättat en kontrollbalansräkning som visar att det egna kapitalet är minus 9,4 miljoner kronor och revisorn Jonas Nilhberg på KPMG, ska ha lämnat sin post på egen begäran. 

Vidare rapporterar bytbil.se att revisorn valt att inte underteckna årsredovisningen, men riktar kritik mot bolaget i sin revisionsberättelse:  

”Bolaget har vid flera tillfällen inte betalat skatter och avgifter i rätt tid. Årsredovisningen har inte upprättats i sådan tid att det varit möjligt att, enligt 7 kap. 10 § aktiebolagslagen, hålla årsstämma inom sex månader efter räkenskapsårets utgång. De protokoll vi erhållit inom ramen för revisionen uppfyller inte de formella kraven som framgår av 8 kap. 24 § aktiebolagslagen. Vidare har erinan från oss revisorer inte behandlats enligt 9 kap. 39 § aktiebolagslagen i dessa protokoll. Dessa förhållanden tyder enligt vår bedömning på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta verksamheten.” 

Enligt bytbil.se var de ekonomiska problemen kända av bolagets ledning i oktober i år, då bolaget meddelade att man skulle börja förhandssälja sin eldrivna citybil, för en deposition på 112 000 kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093