23948sdkhjf

Flera viktiga affärer till Troax

Verkstadsföretaget Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, ökade nettoomsättningen organiskt med sex procent till 42 miljoner euro (40) i det tredje kvartalet. Justerat för valuta var ökningen sex procent.

Orderingången var oförändrad jämfört med föregående år och uppgick till 40 miljoner euro (40).

Rörelseresultatet ökade till 9,8 miljoner euro (8,6). Rörelsemarginalen steg till 23,2 procent (21,7).

– Vi har återigen erhållit flera viktiga order ifrån kunder inom automation, lager och bygg och har även erhållit intressanta order inom delsegmentet automatiserade lager, även om detta inte är på samma nivå som under föregående kvartal, säger företagets vd Thomas Widstrand, enligt delårsrapporten.

– Investeringar i ökad produktionskapacitet vid våra anläggningar i Sverige och Italien går enligt plan och den svenska investeringen avseende ny panelproduktionslinje togs i produktion strax före semesterperioden i år. Investeringarna i utökad lageryta och förbättrad lagerhantering för enheten i Hillerstorp fortskrider enligt plan, säger Thomas Widstrand.

– Med dessa investeringar räknar vi med att vara bra rustade för en fortsatt volymökning under de närmaste åren. Som en mindre förändring kan vi också informera om att vi under tredje kvartalet förvärvat samtliga aktier i vår tidigare distributör i Indien, som nu konsolideras i verksamheten från och med september i år, säger Thomas Widstrand.

Troax är en stor global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Företaget utvecklar säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096